Utazás 2020

2020.02.28. 09:00

A matyó főváros is bemutatkozott a turisztikai kiállításon

Eger mellett a környező településekre, így Mezőkövesdre is nagyobb figyelem irányult az Utazás Kiállításon.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Csütörtökön kezdődött Budapesten, a Hungexpón az Utazás 2020 turisztikai kiállítás. Az idei rendezvény díszvendége Olaszország, illetve Eger és térsége volt. A hevesi megyeszékhely standján mutatkozott be Mezőkövesd is, a matyó főváros egyébként Borsod megyéből az egyedüli kiállító volt. Nem csak Borsodból voltak hiányzók, számos desztináció távol maradt, vagy másokkal együtt mutatta meg magát. Az interneten elérhető információknak, akcióknak köszönhetően egyre kisebb volumenű a vásár.

A rendezvényen a magyar díszvendég és társtelepülések sajtótájékoztatót is tartottak. Lázárné Csirmaz Henriett, a Mezőkövesdi Tourinform Iroda vezetője elmondta, a várost két márkáról ismerik országszerte, a matyó népművészetről, illetve a kénes gyógyvizéről híres Zsóry Fürdőről, amely idén nyolcvan éves. Elmondta, nem csak a gyógyulni vágyókat, hanem a családokat is megcélozzák, ezért épült három éve a fedett élményfürdő, két éve pedig a szabadtéri csúszdapark. A turisták leginkább a fürdő miatt jönnek, a vendégéjszakák száma emelkedik, tavaly meghaladta a 175 ezret. Kitért arra, hogy átalakul a fürdő előtti terület, a parkolókat áthelyezték, egyebek közt egészségpark, szabadtéri színpad, játszótér, futópálya, kávézó, ajándékbolt épült, várhatóan nyárra elkészül a beruházás.

A városban három múzeumban várják a látogatókat, s a Hadas alkotóházai is fogadják a vendégeket, noha a városrészben építkezés zajlik. A nagy rendezvények közül a szezonnyitó Matyó Húsvétra hívta föl a figyelmet, a szálláshelyeken már szinte telt ház van az ünnepre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában