Lemondta koncertjeit Amy Winehouse – ki kell pihennie alkohol-, és drogproblémáit

Egészségügy okok miatt lemondta összes augusztusi koncertjét Amy Winehouse – jelentette be pénteken az énekesnő szóvivője. A 23 éves, brit soulsztár sajtóhírek szerint alkohol-, és drogproblémákkal küzd, ezért nem tud néhány hétig fellépni.

A nagysikerű “Rehab” és a “Back to Black” dalok előadója így ezen a hétvégén nem lesz ott Nagy-Britannia egyik legnagyobb fesztiválján, a V Fesztiválon sem, sőt a jövő csütörtöki, franciaországi Rock en Seine fesztiválon sem lép fel. Szóvivője hozzátette: az énekesnő családja azt kéri, hogy tiszteljék Winehouse magánéletét ezekben a napokban.

Amy Winehouse idén februárban, mint a legjobb brit női előadó megkapta a Brit Zenei Díjat, karrierje ezután vett repülőrajtot.

Múlt héten az énekesnőt kórházba kellett vinni, a hivatalos indoklás szerint “komoly kimerültség” miatt. A pletykalapok viszont úgy tudják: alkohol és drogok elegyét vette be. Winehouse, akinek Rehab című dala éppen arról szól, hogy nem hajlandó bevonulni elvonóra, a múlt héten egy kezelésen azonban mégis átesett egy elvonón.

Amy Winehouse-t jelölték a legjobb új előadó és a legjobb női előadó díjára az idei Video Music Awards-on, amelynek gáláját szeptember 9-én tartják Las Vegasban. Ezután kellene turnéra indulnia Kanadába, az Egyesült Államokba és októberben Európába. Legutóbbi slágere a “Tears Dry Own Their Own (A könnyek maguktól felszáradnak)” ezen a héten a 24. helyen áll a brit slágerlistán.