Lemondott egy iráni műsorvezető – kritizálta a rendőrséget

“Rossz egészségére” hivatkozva lemondott Irán egyik legnépszerűbb beszélgetős tv-műsorának vezetője, két héttel azután, hogy élő adásban szokatlanul élesen támadta a teheráni rendőrfőnököt, jelentette az iráni média vasárnap. A műsorvezető azért bírálta a főkapitányt, mert szerinte a rendőrök durván viselkednek az iszlám előírásaival ellentétes ruhákat hordó nőkkel szemben.

Farzad Hasszani, az állami televízió esti beszélgetős műsorának házigazdája jelezte, hogy egyetért az iszlámellenes ruhák elleni fellépéssel, de a rendőrök viselkedésével már gondjai vannak. “A rendőrök hangszíne és a viselkedése a probléma”, mondta el élő adásban az Ahmad Reza Radan rendőrfőnökkel készített interjú közben.

A szombati adásban már új műsorvezető köszöntötte az adás nézőit, aki reményét fejezte ki, hogy Hasszani “felépül betegségéből, amit az élő televíziós program vezetése okozott”.

A iráni Fars hírügynökség jól értesült forrásra hivatkozva közölte, hogy a műsorvezető elbocsátásáról a csatorna három igazgatója döntött, és kitörése miatt megfeddte a médiafigyelő hatóság.