Nagyvilág

2010.09.08. 16:12

Hat évet kapott a francia "viszkis rabló" Kambodzsában

<p>Hat év börtönbüntetést kapott egy Kambodzsában élő francia állampolgár, aki kirabolt egy pnompeni bankot februárban. Előtte felhajtott egy üveg viszkit.</p>

A 48 éves Francois Chateau a lakhelye közelében lévő bankfiókba támolygott be az év elején. Pénzt követelt, majd a letette Glock tipusú pisztolyát pultra, betörte a pénztáros előtti üveget, és 300 dollárnyi készpénzt zsákmányolt. A rendőrök még a bankfiók előtt elfogták. Ügyvédje szerint védence elkeseredésében követte el tettét, mert a szülei nem hívták fel a születésnapján.

A bíróság szerdán bankrablás és fegyverbirtoklás miatt hat év börtönre ítélte a franciát, aki nem ért egyet a döntéssel. "Ez nem igazságos, teljesen részeg voltam, miután megittam egy üveg viszkit" - mondta Chateau a büntetés kihirdetése után, hozzátéve, hogy nagyon sajnálja a történteket. Ügyvédje elmondta, fellebbezni fognak a büntetés enyhítéséért, mert a francia mentális zavarokkal küszködik. A per alatt kiderült az is, hogy a Pnompenben autószerelő műhelyt üzemeltető férfi egy vásárlójától kapta a fegyvert fizetségként.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!