Lemondott a takarékszövetkezeti integrációs szervezet igazgatósága és felügyelőbizottsága

Budapest – Július 7-én lemondtak tisztségükről a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai, ezt a szervezet pénteki közgyűlésén jelentették be. Az új tisztségviselőket a július 18-ára összehívott közgyűlésen választják meg, addig a jelenlegi tagok folytatják munkájukat. A tagok elfogadták az integrációs szervezet alapszabályának módosítását – közölte az SZHISZ az MTI-vel.

A közlemény felidézi: az integrációs szervezet július 1-jére összehívott, majd felfüggesztett, és július 8-án folytatódó közgyűlésének összehívására eredetileg azért került sor, mert az SZHISZ-nek 30 napon belül át kellett vezetnie alapszabályába az integrációs törvény 2016. június 9-i hatállyal történt módosításából eredő változásokat. Ez megtörtént, emellett az SZHISZ igazgatóságának javaslatára – a felügyelettel való együttműködés kiszélesítése érdekében – az alapszabályban rögzítették, hogy a szervezet igazgatóságának ülésein a Magyar Nemzeti Bank (MNB) képviselője állandó meghívottként, tanácskozási joggal vehet részt.

Bártfai-Mager Andrea postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos a közgyűlésen hangsúlyozta, az integrációs folyamatban egy szakasz lezárult. A kormánybiztosságon az integráció értékeire alapozva a jövő héttől stratégiaalkotó munka kezdődik, melynek során áttekintik azon területeket, amelyek nem megfelelően működnek, vagy további fejlesztésre szorulnak. A kormánybiztos a szeptember 15-éig tartó munkában az integráció minden tagjának és az integráció központi szerveinek aktív közreműködésére számít.

A takarékszövetkezeti integráció továbbépítésének célja, hogy a szektor hagyományaira és az integráció értékeire alapozva egy olyan pénzügyi csoport épüljön, amely meghatározó szerepet tölt be a lakosság valamint a kis- és közepes vállalkozások pénzügyi igényeinek kiszolgálásában – mondta Bártfai-Mager Andrea a közlemény szerint.

– MTI –