Lemondott a hadsereget politikai merényletekkel vádoló pakisztáni miniszter

Lemondott posztjáról a hadianyaggyártásért felelős pakisztáni miniszter, miután azzal vádolta országa hadseregét, hogy politikai merényletekben vett részt – írta vasárnap a BBC. A miniszter azután távozott, hogy szombati kijelentései miatt a kormányfő magához rendelte. A politikus azt is javasolta, hogy a korrupció áldásait ne csak a kormánypártok, hanem az ország összes népcsoportja egyelően élvezze.

Abdul Qayum Jatoi egy szombati sajtótájékoztatón tette nagy vihart kavart kijelentéseit, amelyeket a pakisztáni televíziók újra és újra lejátszottak. A miniszter kijelentette, hogy “a hadsereget nem azért látják el egyenruhákkal és bakancsokkal, hogy saját népüket gyilkolják, mint Benazir Bhuttót”, aki a 2007-es elnökválasztási kampánya alatt lett merénylet áldozata.

Másik nagy visszhangot keltő nyilatkozata az volt, amikor arról beszélt, hogy a korrupcióból mindenkinek részt kellene kapnia. A “korrupcióhoz való jog” nem csak a kormánypártok kiváltsága kellene, hogy legyen, hanem minden népcsoportnak egyenlő részt kellene kapnia belőle – jelentette ki a miniszter.

A nagy vihart kavart sajtótájékoztató után a politikust magához hívatta a pakisztáni kormányfő, hogy magyarázatot adjon. Mivel a miniszter nem tudott megnyugtató válaszokat adni, a miniszterelnök javaslatára úgy döntött, hogy lemond posztjáról.
hirdetés


hirdet�s