Friss hírek

2009.08.30. 16:31

SZDSZ: a kirekesztés helyett a befogadást kellene gyakorolni

<p>Az SZDSZ elnöke szerint akkor, ha olyan életszínvonalra és szabadságfokra vágyunk, mint amilyet Dánia, Svédország, Hollandia, Franciaország, Anglia és Spanyolország polgárai élnek, akkor a kirekesztés helyett a befogadást, az elutasítás helyett a megértést kellene gyakorolni Magyarországon. Retkes Attila vasárnapi közleményében leszögezte: a homo- és biszexuális emberek szeptember 5-én nem azért jelennek meg, hogy a többséget provokálják, hanem azért, mert ez az év egyetlen napja, amikor párjukkal kézenfogva sétálhatnak az utcán.</p>

A pártelnök kifejtette: azokban az országokban, ahol a demokrácia érettebb, a nemi identitás alapján kisebbségbe sorolt emberek társadalmi elfogadottsága rohamosan nõtt az elmúlt években. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a homo- és biszexualitás láthatóvá vált, de még inkább annak, hogy meghatározó politikai vezetõk és közéleti személyiségek nyíltan vállalták másságukat. Nem azért álltak ki a nyilvánosság elé, mert többnek akartak látszani - hanem azért, mert nem akartak kevesebbnek - áll a közleményben.

A homo- és biszexuális emberek szabadságot szeretnének, mint mindenki más, és nem akadályfutást korlátok között. Nem követendõ példaként állítják a többségi társadalom elé a saját magánéletüket, de nem szeretnék azt sem, ha lesütött szemmel, szégyenkezve kellene azt megélniük. Õk is tudják, amit a liberálisok vallanak: a szabadság és a szabadosság nem ugyanaz - zárul Retkes Attila közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!