Lemondásra szólítja fel a Jobbik Pető Györgyöt és Atkári Jánost

A Jobbik fővárosi frakciója lemondásra szólítja fel Pető Györgyöt és Atkári Jánost, valamint megkérdőjelezi több, újonnan megválasztott cégvezető erkölcsi feddhetetlenségét és szakmai alkalmasságát.

A párt szerdai közleménye szerint Pető Györgyöt azért szólítják fel lemondásra, mert korábban a Belügyminisztérium III/II-es kémelhárítója, majd a KISZ Központi Bizottságának osztályvezetője volt. Atkári Jánost pedig azért, mert a “Demszky-féle” városháza elhagyása után 2008 végétől 2010 májusáig Bajnai Gordonnak adott tanácsokat, amiért 29 millió forintot kapott. A Jobbik szerint a két képviselő budapesti közügyekben való részvétele a párt számára elfogadhatatlan.

A Jobbik közleménye szerint több, újonnan kinevezett cégvezető személye a Fővárosi Közterület-fenntartónál és a FŐTÁV-nál gazdasági bűncselekmények ügyében folyó nyomozásokkal hozható összefüggésbe. Mivel az ártatlanság vélelme még a közpénzek kezelésével megbízottakat is megilleti, így ezen személyekről ítéletet nem mondhatnak, ugyanakkor megkérdőjelezik erkölcsi feddhetetlenségüket és szakmai alkalmasságukat. Mint fogalmaznak, a Jobbik a jövőben kiemelten figyeli majd munkájukat. A Jobbik sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az új közgyűlésben már az első néhány hétben ilyen súlyos személyi kérdésekkel kell szembesülni.
– Független Hírügynökség –