Lemondások Etyeken – nincs polgármester és jegyző sem

Lemondott kedden Etyek polgármestere. A még csak kilenc hónapja hivatalban lévő polgármester előtt négy képviselő is távozott a testületből, és jelenleg jegyzője sincs a településnek.

Az új jegyző kinevezése folyamatban van, de polgármestere legkorábban januárban lehet a településnek A képviselőket pártlistákról pótolják, nincs szükség időközi választások kiírására. A települést jelenleg az alpolgármester irányítja.

Kilenc hónapig volt hivatalban Juhász László polgármester. Kedden adta be lemondását. Arra hivatkozott, hogy megváltozott a testület összetétele. Az elmúlt két évben két jegyző is távozott posztjáról. Az egyik jobb munkát talált, az utóbbi pedig nem bírta a rázúduló feladatmennyiséget, de egy-két héten belül lesz új jegyzője településnek – mondta a Független Hírügynökségnek Kollárné Papp Ildikó alpolgármester.

A polgármester-választást időpontját egy hónapon belül kell kiírni. Januárban várhatóan már lesz polgármestere az önkormányzatnak az alpolgármester szerint.

A szerda esti testületi ülésen a Független Hírügynökség információi szerint újabb képviselők mondhatnak le, de ezt az alpolgármester nem erősítette meg. A lemondott polgármestert, Juhász Lászlót nem lehet telefonon elérni.