Lelövették a kisfiúra támadó kutyát Egyeken

Lelövették azt a kutyát, amelyik szombaton kutyasétáltatás közben Egyeken rátámadt gazdája 13 éves gyermekére. A rendőrség a kutyatámadás miatt gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanújával indított eljárást.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, egy 13 éves kisfiúra támadt és valószínűleg maradandó sérüléseket okozott vasárnap egy harci kutya Egyeken. Az korábbi információk szerint a kutya a kisfiúé volt.

A Debreceni Rendőrkapitányság keddi tájékoztatása szerint az eddigi vizsgálatok alapján a kutyatámadás akkor történt, mikor szombaton délelőtt a kutyát együtt sétáltatta a gazdája és annak 13 éves kisfia. A férfi elmondta a rendőröknek, hogy útközben a nem fajtatiszta staffordshire terrier egyszerre a gyerekre támadt. A gyerek apja -az állat gazdája – ekkor egy fadarabbal kezdte ütni az állatot, mire az elhátrált és végül egy járókelő segítségével sikerült végleg visszafogni. A férfi később egy vadásszal lelövette az ebét. A kisfiú súlyosan megsérült. Az ügyben gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanújával indult eljárás. Akár egy év börtönt is kaphat az, akit a bíróság emiatt elítél.