Lelőttek egy 11 éves fiút Liverpoolban

Meghalt egy 11 éves brit fiú, miután rálőttek szerda este egy liverpooli pub parkolójában, közölte a rendőrség. Szemtanúk szerint egy 13 év körüli fiú adta le a lövéseket.

A rendőrséget helyi idő szerint röviddel fél nyolc után hívták ki a Fir Tree nevű pubhoz, közölte a rendőrség szóvivője. A 11 éves fiút súlyos sérüléssel vitték kórházba, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét, és belehalt a nyakát ért lövésbe.

A rendőrség megkezdte a nyomozást az ügyben, de eddig még senkit sem tartóztattak le. A hatóságok a helyi közösség segítségét kérték a gyilkos kézre kerítéséhez.

A brit médiában megjelent beszámolók szerint a fiú két barátjával egy közeli fociedzésen vett részt, és éppen a pub előtti parkolón mentek keresztül, amikor egy 13 év körüli, biciklivel érkezett kapucnis fiú három lövést adott le rájuk. Két lövés célt tévesztett, de a harmadik eltalálta a 11 éves gyerek nyakát.

Nagy-Britanniában egyre nagyobb gondot jelent a fiatalkorú bűnözés: idén csak Londonban 17 tinédzsert gyilkoltak meg.

A pub körüli területet a rendőrség már korábban olyan hellyé nyilvánította, ahol bármikor feloszlathatják az ott összegyűlő csoportokat. Ezt az intézkedést azért kellett bevezetni, mert a környéken lakók sokat panaszkodtak a fiatal bandákra.