Lelőtte, feldarabolta majd elásta volt feleségét

Halottkereső kutya segítségével találták meg a rendőrök hétfőn annak az asszonynak a holttestét, akit volt férje valószínűleg lelőtt, majd feldarabolt és gyomaendrődi tanyáján, egy etető alá elásott.

Erről tájékoztatta a Független Hírügynökséget Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


A rendőrség az asszonyt először eltűnés miatt kereste. Május 3-án rokonok jelentették a rendőrségen, hogy a 34 éves nő négy nappal korábban elvitte 6 éves kislányát volt férjéhez, azóta nem látták. A rendőrség azonban hamar kiderítette, hogy az asszony nem tűnt el, hanem meggyilkolták.

Először a volt férjet hallgatták ki. A poligráfos vizsgálat megerősítette a rendőrség gyanúját, hogy a férfi ölhette meg volt feleségét. Korábban ugyanis, amikor még a pár együtt élt, a férj megpróbálta megölni az asszonyt. Sokkolóval bántalmazta, majd beledobta egy kád vízbe, amibe belelógatott egy hosszabbítót, ami be volt dugva a konnektorba. Az asszony azonban hiába tett feljelentést férje ellen, a szakértői vélemény ellentmondott állításának és a férje is tagadott, így bizonyíték hiányában ejtették az ügyet.

A férfi most is tagadta, hogy volt feleség eltűnéséhez bármi köze is lenne. A rendőrség azonban a férfi tanyáján talált egy baltát és egy szénahúzó kampót, amin gyanús nyomok voltak. Találtak még 1272 db kispuskalőszert is, amit lefoglaltak. Az engedély nélkül tartott lőszerek miatt őrizetbe vették a férfit. Később kiderült, hogy a baltán és a kampón vérnyomok vannak. Ekkor a férfi azt mondta a rendőröknek, hogy veszekedtek, az asszony elesett, beütötte a fejét és sérüléseibe belehalt, ő pedig a holttestet beledobta a Hármas-körösbe. A férfi vallomása életszerűtlen volt, ezért megpróbálták a rendőrök búvárok segítségével megtalálni a meghalt asszonyt, de nem jártak sikerrel. Közben tovább kutattak a férfi tanyáján, ahol megtalálták a nő ruháit és iratait. Akkor a férfi bevallotta, hogy megölte volt feleségét, de nem árulta el, hogy hogyan és azt sem mondta meg, hová rejtette a holttestet.

Végül a nyomozók hétfőn, halott kereső kutya segítségével találta meg a feldarabolt áldozatot, amelyen több lövés nyomot is találtak. A bűncselekmény pontos körülményeit még vizsgálják. A rendőrség várhatóan elrendeli a férfi elmeorvosi vizsgálatát.
– Független Hírügynökség –