Lelkiismereti adó az autisták számára

Orosz Lászlóné és Balogh Melinda a Miskolci Autista Alapítvány, Bihall Tamás (BOKIK) és Falucskai Attila (Lions Club) képviseletében
Orosz Lászlóné és Balogh Melinda a Miskolci Autista Alapítvány, Bihall Tamás (BOKIK) és Falucskai Attila (Lions Club) képviseletében - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Háromszázezer forinttal támogatta az autista alapítványt a BOKIK és a Lions Club.

A Miskolci Autista Alapítvány nagyon nehéz helyzetben működik, hiszen sok fogyatékkal élő és autista fiatalt gondoznak – mondta Szalkainé Haraszti Krisztina, az alapítvány elnöke. Éppen ezért óriási segítség számukra az a 300 ezer forint, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) és a miskolci Lions clubok gyűjtöttek számukra a februári jótékonysági báljukon. Az adományt kedden adták át, az apropót az autisták világnapja is szolgáltatta.

„A betegeink ellátása is sokba kerül, illetve nagy létszámú szakembergárdával dolgozunk. Az adománynak már megvan a helye, egyrészt működésre fordítjuk, illetve speciális bútorokat is szeretnénk vásárolni, amelyek időt­állóak, könnyen takaríthatóak, higiénikusak” – sorolta az elnök.

Egyre több gyereket érint

– Minden évben megrendezzük jótékonysági bálunkat, ahol már hagyomány, hogy a kamara, valamint a cégek képviselői is élnek az adományozás lehetőségével – ezt már Bihall Tamás, a BOKIK elnöke mondta. Hozzátéve: „Ez egy lelkiismereti adó, amivel beteg embertársaink életét szeretnénk megkönnyíteni.”

– A klub évek óta igyekszik jószolgálati célok mellé állni, éppen ezért már hosszú ideje a BOKIK jótékonysági báljába is besegítünk – fogalmazott Falucskai Attila, az Első Miskolci Lions Klub titkára. Hangsúlyozva, azért az autistákkal foglalkozó alapítvány támogatását választották az idén, mert sajnos egyre több gyermeket érint ez a betegség.

ÉM-NSZR