Lelkesen készülnek az új kihívásra a debreceni kézisek

Illés Tamás tavaly még a Nyíregyháza együttesét erősítette
Illés Tamás tavaly még a Nyíregyháza együttesét erősítette - © Fotó: Pusztai Sándor
Debrecen – Szabó Csaba elárulta, különböző védekezési variációkkal igyekeznek meglepni az ellenlábasokat.

Hajdú-Bihar megyét két egylet is képviseli a 2017/18-as szezonban a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportban: a Balmazújváros mellett a DEAC is rajthoz áll a pontvadászatban. A debreceniek újoncként vágnak neki a sorozatnak, így Szabó Csaba tanítványainak elsődlegesen a bennmaradás kiharcolása lebeghet a szemük előtt.

– Valóban szeretnénk elkerülni a kiesést, ám azt is látni kell, hogy nem lesz könnyű dolgunk – reagált a Hajdú-bihari Napló felvetésére a vezetőedző. – Úgy gondolom, minimum három együttes kiemelkedik a mezőnyből. A legutóbbi idényben még az élvonalban szereplő balmazújvárosiaknak és mezőkövesdieknek kiválóan sikerültek az átigazolások. A három alakulat után körülbelül nyolc gárda azonos szintet képvisel, ebbe a bolyba igyekszünk bekerülni. A srácok már nagyon várják a rajtot, ég bennük a bizonyítási vágy – mutatott rá a tréner.

Komoly átalakulás

A debreceniek július huszonnegyedikén vágtak bele a felkészülésbe. A mester lapunknak elmondta, eleinte a futásra, valamint az erősítésre összpontosítottak. Kiemelte, az összes játékos hozzáállásával maradéktalanul elégedett, mindenki teljes erőbedobással végezte a gyakorlatokat. A cívisvárosi keretben jelentős változások történtek a nyár folyamán, heten búcsút intettek az egyletnek, míg a szakmai stábnak kilenc új embert kell beépítenie a csapatba.

– Szerencsére a meghatározó kézilabdázóinkat sikerült megtartanunk.

Hogy milyen stílusú DEAC-ot láthatnak majd a drukkerek? Támadásban a gyors lerohanásokra szeretnénk építeni, nem akarunk sok időt eltékozolni a felállt fallal szemben.”

Sajnos olyan átlövővel nem rendelkezünk, aki kilenc-tíz méterről „szétlőné” a kaput, bár azt is hozzá kell tennem, hogy vannak reménységeink. Védekezésben különböző variációkat próbálunk elsajátítani, amelyekhez a meccsek során bátran hozzányúlhatunk. Reményeim szerint a 6-0-s felállás mellett a 3-2-1-es, az 5-1-es, valamint a 4-2-es szisztémával egyaránt meglephetjük vetélytársainkat. Az első felkészülési mérkőzésünket az Ózddal vívtuk. Ugyan egygólos vereséget szenvedtünk, elégedett vagyok a látottakkal, hiszen a fiúk eddig nem nagyon fogtak labdát a tréningeken. Minden játékos lehetőséget kapott a bizonyításra – fogalmazott a szakember, aki kitért arra, hogy a folytatásban milyen riválisok ellen gyakorolhatnak. A hajdúságiak többek között a Kisvárdával, valamint a Nyíregyházával is összecsapnak, emellett különböző tornákon szerezhetnek értékes tapasztalatokat a cívisvárosiak. Szabó Csaba legénysége első bajnokiját a Törökszentmiklósi KE ellen játssza hazai pályán, a találkozót szeptember 16-án rendezik.

HBN–BÁ


Nyári játékosmozgás

  • Érkezők: Erdős Zoltán, Illés Tamás, Leiter Imre, Pál Tamás, Dobos Balázs, Mezei Lajos, Veres Bence, Sugár Bence, Szanyi Attila
  • Távozók: Borsi Imre, Kiss Dávid, Vasas Tamás, Hegedűs Gábor, Torzsa Róbert, Katona Kristóf, Tóth ÁdámSporthírek