Lélegzetvételnyi szünet

Lélegzetvételnyi szünet
Négy gyorsasági szakasz után a rally első osztály mezőnye visszatért a reggeli kiinduló ponthoz, vagyis a gönci szervizparkba. Az autókat akkora tömeg várta, hogy a versenyzők alig tudtak eljutni a saját depójukba.

A gyorsokról lesétáló fanatikusok mellett a helyiek is megmozdultak ezen a délutánon. A rajongók dedikáltatták a plakátokat, örömmel fogadták és sorban álltak a sapkákért, a szórólapokért és a különféle relikviákért. A lélegzetvételnyi szünetet kihasználva a párosok megebédeltek és nyilatkoztak a nap első felének tapasztalatairól az 5. iris.hu Zemplén Rally sajtóirodájának.

Ifj. Tóth János, Bahor Bea
Nagyon jól sikerült a futómű beállításunk, így sokkal jobban kezelhető az autó, mint korábban. Biztonságosabban tudom a Peugeot vezetni és szerencsére eddig kellően gyorsak is vagyunk. Nekünk kedvez a száraz időjárás, remélem, hogy a nap második részében is hasonlóan tudunk autózni.

Turi Tamás, Kerék István
Eddig minden rendben volt. Apróbb fékhibákkal bajlódtunk, de ezt leszámítva jó a verseny. Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy ki lesz a bajnok. Nem tudom. Sőt arra sem tudok válaszolni, hogy ki nyeri ezt a versenyt. Egy jelenlegi állást ismerek, de a futamnak még csak az első harmadán vagyunk túl.

Benik Balázs, Somogyi Pál
Saját hibámból adódóan egy kicsit hátrányba kerültünk. Sajnos rossz beállítást kértem a szerelőktől, amit arra vezethetek vissza, hogy csak esőben tudtunk tréningezni, szárazban nem. Most itt, a szervizparkban változtatunk. Egyébként nincs okunk a panaszra, második helyen állunk és még közel sincs vége az idényzárónak. Mindent elkövetünk, hogy gyorsuljunk.

Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós
Az elején nem találtam önmagam, össze-vissza csúszkáltunk az autóval. A bátorsággal ekkor sem volt gond, talán túlzottan is akartam. A harmadik és a negyedik mért szakaszon száz százalékot mentünk, legalábbis úgy érzem. Ennyire képes az autó, de nincs miért szégyenkeznünk, hiszen tudjuk, hogy milyen autók és milyen pilóták ellen kell versenyeznünk. A folytatásban is tapadni akarunk a többiekre és meglátjuk mi lesz.

Bútor Róbert, Tóth Vilmos
Haladhatnánk jobban is. Az a gond, hogy az autó végsebessége csupán 174 km/óra és ez a zempléni pályákra kevés. Még mindig szoknunk kell a gépet, de a folytatásban még bátrabb leszek.

Ifj. Angyalfi Károly, Lukács József
Jó a verseny, de az autóval szenvedünk. A gátlót és a futóművet nem tudjuk beállítani, ezért keserves ez a mai nap. Az erdőbényei gyorsasági szakasz nagyon koszos, a többivel nincs gond. Szeretnénk a folytatásban ezt az abszolút ötödik helyünket megtartani és az autóval tovább barátkozni.

Szabó Gergő, Benics Kálmán
Nem sietjük el! Az autót kíméljük, így az esztendő végére már nincs csúcsformában és föl sem újítottuk erre a versenyre. Spórolunk, mert nem a csatát, hanem a háborút szeretnénk megnyerni.

Keller Péter, Spitzer Gábor
Szenzációs élmény számomra ez a futam. Gyönyörű az időjárás és az autóval sincs problémám. Jó a kedvem, mert mióta Bútor Robi visszatért az S1600-ba, most először sikerült egy gyorsasági szakaszon legyőznöm. A folytatásban nem szeretnénk kockáztatni, folytatni kell az eddig megkezdett tempót.

Hankó László, Tóth Péter
Megyünk, nincs semmi különös. A kategóriában a negyedik helyen állunk, ezt meg kell(ene) tartanunk a nap végére. Az erdőbényei gyorsot egy kicsit elaludtuk, utána azonban a helyén volt minden. Fonyban rengeteg a néző, ennyi embert még egy helyen nem is láttam.

Tóth Tibor, Szabó József
Eddig gondmenetes a versenyünk. Szerencsére jó volt a gumiválasztásunk, vagy mi vagyunk bátrabbak a szokottnál, vagy az ellenfelek alszanak. Legalábbis az időeredmények ezt mutatják. Rizikós lesz a második kör, mert nem tudni, hogy a mezőny vége mennyire horda föl a sarat.

Markovics György, Szabó Gábor

Sokkal többet várok magamtól. Jobb a futóművünk, mint Pesten, ezért gyorsabbak vagyunk, mint akkor. Az N kategóriában 1 másodpercen belül vagyunk Botka Krisztiánékkal. Nagyon szeretném, ha a nap végére megfordulna az állás a mi javunkra.

Bodolai László, Szentkúti Tamás
Rendben volt minden, van némi előnyünk, de ez egyáltalán nem nyugtat meg minket. A pályák jók, a nézők egy részével viszont baj van. Rendkívül rossz helyen állnak, remélem nem lesz gond belőle.

Kakuszi Zsolt, Kakuszi Csaba
Jó volt az első kör, de melegszik a víz és az olaj az autóban. Ahol lehetett, nagyon elnyomtuk, a folytatásban támadunk.

Kovács Zoltán, Verba Gábor
Az első két gyorsasági szakaszon bealudtunk, a harmadik etap volt, a negyedik viszont jól sikerült. A kategóriában a dobogó harmadik fokán állunk és megpróbálunk a folytatásban úgy autózni, mint a szerviz előtti szakaszon.

Pethő István, Ruboczky Attila
A futam elején kaptunk egy defektet, ami végigkísért minket a nap első felében. Pozitívum, hogy a második szakaszon sikerült egy kategória első időt menni. Öt percre vagyunk az elejétől.

©RSO MédiA
“Gönci bázis”