Leküzdötték az akadályokat az extrém verseny hódolói

Leküzdötték az akadályokat az extrém verseny hódolói
Nyíregyháza – A frissen alakult kis csapat első nekifutásra nagyon jól vizsgázott. A tavasszal alapított nyíregyházi Extreme Trail Hungary Sportegyesület Tokajban rendezte meg a legelső akadályversenyét, melyen – az előzetes várakozásokat jócskán felülmúlva – négyszázötvenen vettek részt.


– A bázis Tokaj főtere volt, amit a versenyzőket elkísérő szurkolókkal, ismerősökkel, barátokkal együtt teljesen belaktunk – újságolta Vitkai Elemér, az egyesület elnöke, aki aktív résztvevőként teljesítette a távot. – Igazi fesztivál hangulatot teremtettünk a városban: a mobil színpadon folyamatosan szólt a zene, a szpíker üdvözölte, buzdította a versenyzőket, később pedig a chipes időmérésnek köszönhetően mindenkinek név szerint gratulálhatott a célba érkezésnél.

A két felnőtt futam mellett külön a 4-9 és 10-14 éves korosztálynak is rendeztek versenyt. A felnőtt, rövidebb 8,2 km-es távon 20, a hosszabb, 15 km-es futamban 27 akadályt állítottak a versenyzők elé.

– Akadály volt például a gumifal, a gumiszőnyeg, a 2,5 méteres magas palánk, a majomlétra, a vizes konténer, emellett dinnyét és autógumit kellett cipelni a Hétszőlő szőlőbirtok tetejére, volt kőhordás, egyensúly feladatok is szerepeltek, kúszni kellett BMW terepjáró alatt. Volt leküzdendő akadály bőven. A Tokaji-hegy gyönyörű kilátást nyújtó szőlőbirtokain, valamint a már jól ismert turistaútvonalain is keresztül haladt a verseny nyomvonala – fejtegette Benkő Róbert, az egyesület egyik alapítója.

Valamennyi célba érkező az esemény emlékpólóját, emlékérmet, a támogatók által felajánlott termékekkel megrakott befutócsomagot kapott. A győzteseket külön kategóriákban díjazták. Az eredményhirdetés után a szponzorok által felajánlott ajándékokat a résztvevők között sorsolták ki. Több mint ötven szervező, önkéntes pályabíró alkotta a csapatot, és nagy segítség volt a tokaji polgármesternek és a város lakóinak a pozitív hozzáállása. Aligha kétséges, hogy lesz folytatása az első ízben rendezett versenynek.

KM–LTLTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek