Leköpte és megpofozta az igazgatónőt

Nyírbogdány – Egy magából kivetkőzött nyírbogdányi apuka leköpte, megpofozta a nyírbogdányi általános iskola igazgatónőjét pénteken az intézmény területén.

15:15: A nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője Homonyik Csabáné. Két éve tölti be ezt a tisztséget, s húsz éve tanít  a településen. Első megkeresésünkkor nem kívánt nyilatkozni, aztán a második telefonálásra vállalta a nyilvánosságot.

– Először úgy éreztem, hogy sajnos, napjainkban nem egyedi eset az, amikor a szülők a pedagógust megalázzák, szembeköpik, tettleg bántalmazzák, éppen ezért úgy véltem, nem hírértékű.

Aztán meggondoltam magam, hogy ezáltal is szolidaritást vállaljak azokkal a pedagógus kollégákkal, akiket hasonló, vagy éppen súlyosabb eset ért. Úgy gondolom, a jövő érdekében fontos beszélni róla, hiszen féltem azokat a tanítókat, tanárokat, akik ki vannak téve hasonló esetnek. Sajnos, ez napjainkban bármelyikünkkel előfordulhat, senki se gondolja azt, hogy vele nem történhet meg. Ugyanakkor az is igaz, hogy a községben nem jellemző a durvaság, csupán 1-2 agresszív szülő van.

A roma családok is elítélik azt a szülőt, aki pénteken az atrocitást elkövette. Ugyanakkor jó lenne valamit tenni, megálljt parancsolni az erőszaknak, mert országszerte hallani pedagógusokat megverő szülőkről.

14:40: Az esettel kapcsolatban Fülöp Gergely r. főhadnagy a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a rendőrség adatai szerint a 33 éves helybéli szülő pénteken tanítási időben bement az iskolába és azt kifogásolta az igazgatónőnél, hogy a gyermeke egy diáktársával konfliktusba keveredett, s ezért az iskola a hibás.

A féri addig hergelte magát, amíg az egyoldalú vitája tettlegességig fajult. Leköpte és megpofozta a pedagógust, aki könnyű sérüléseket szenvedett.
Az ügyben a Demecserirendőrőrs bíróság elé állítással folytat eljárást a tettét beismerő férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak meglapozott gyanúja miatt.

Kapcsolódó anyagok

– Fullajtár András –