Lekörözte a Facebook a Google-t

Lekörözte a Facebook a Google-t
Az amerikai internethasználók több időt töltöttek a Facebook-on augusztusban, mint a Google oldalain – derült ki a comScore pénteken nyilvánosságra hozott statisztikájából, amely szerint ez volt az első alkalom, hogy a közösségépítő oldal maga mögött hagyta az internetóriást.

A felmérés szerint az amerikaiak összesen 413 millió percet töltöttek a hónapban a világhálón, és ennek mintegy 10 százalékát, azaz 41,1 millió percet a Facebook-on. Ezzel szemben a Google oldalaira – közte a keresőoldalra, a YouTube videómegosztóra, a Gmail levelezési rendszerre és a Google News-ra – 39,7 millió percig voltak kíváncsiak augusztusban az amerikaiak. A dobogó harmadik helyén a Yahoo! és aloldalai végeztek, 37,7 millió perccel.

A két internetes óriás már júliusban is fej-fej mellett állt, ám a Google-oldalak akkor még 40,5 millió perccel vezettek, míg a Facebook-ra 39,9 millió perc jutott. A Yahoo! azonban egyre jobban leszakadni látszik: egy hónappal korábban még 38,7 millió percet töltöttek a hozzá kapcsolódó oldalakon a felhasználók.

Az eredmények az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva különösen érdekesek: 2009 augusztusában ugyanis még a Yahoo! vezette a versenyt, 41,7 millió perccel, mögötte 34 millió perccel a Google állt, a Facebook-ra azonban csupán 16,8 millió percet szántak az internetezők. A közösségépítő oldal vezetői egyébként épp idén júliusban jelentették be, hogy felhasználóik száma átlépte az 500 milliót.
– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,