Lejátsszák a pénteki Európai Szuperkupát

Lejátsszák a pénteki AC Milan – FC Sevilla Európai Szuperkupa-mérkőzést, amely a szerdán elhunyt 22 éves Sevilla-játékos, Antonio Puerta emlékmeccse lesz – közölte kedd este William Gaillard, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szóvivője.

Eddig nem érkezett hivatalos kérelem a Sevilla részéről az augusztus 31-én, Monacóban megrendezett rangos mérkőzés elhalasztására, de mind az AC Milan, mind az olasz szövetség jelezte, készen áll az esetleges változtatásokra. “A Milan kész elfogadni az UEFA bármely döntését, amely az Európai Szuperkupa-mérkőzés lejátszására, illetve esetleges elhalasztására vonatkozik” – áll a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan hivatalos honlapján. Kedden az európai szövetség (UEFA) a tragédia hatására hozzájárult a Sevillának az AEK Athén elleni Bajnokok Ligája-selejtezőjének elhalasztásához. A találkozót jövő hétfőn pótolják be, így elmarad az aznapra tervezett Osasuna elleni bajnoki mérkőzés.

Antonio Puerta a Sevilla szombat esti mérkőzésén kapott szívrohamot, amely után több napig életveszélyes állapotban feküdt egy spanyol kórház intenzív osztályán. A futballista kedd délutáni halálhíre mélyen megrendítette a futballvilágot. A játékos temetéséről csütörtökön gondoskodnak.

Elhunyt Antonio Puerta
Kedd délután négy óra után a kórházban elhunyt a Sevilla 22 éves labdarúgója, Antonio Puerta. A játékos még szombaton kapott szívrohamot csapata Getafe elleni bajnoki mérkőzésén.