Lehetetlen sétálni két kilogramm heroinnal az alsónadrágban

Megmenekült a halálos ítélettől egy drogcsempészéssel vádolt indiai férfi, miután ügyvédje a tárgyaláson demonstrálta, hogy a vád állításával ellentétben védence nem sétálhatott egy kilométert az alsónadrágjába rejtett két kilogramm heroinnal. Az esetről pénteken számolt be a Daily News and Analysis című indiai lap.

Mumbai (Bombay) rendőrsége azt állította, hogy a korábban már drogcsempészetért elítélt férfi elfogásakor négy, egyenként fél kilogrammos heroin csomagot cipelt az alsónadrágjába rejtve. Dhirendra Kamdar egy vendégházból kilépve egy taxit keresett, hogy a repülőtérre menjen, amikor őrizetbe vették.

A férfi tárgyalásán ügyvédje azonban azzal érvelt, hogy lehetetlen, hogy védence egy kilométert tudott volna sétálni az alsójába rejtett csomagokkal, ahogyan azt a rendőrség állítja. Az ügyvéd négy, cukorral töltött csomagot felhasználva be is mutatta a elméletét, ami után a bíróság bizonyíték hiányára hivatkozva felmentette a férfit a vádak alól.

A korábban már drogcsempészetért elítélt férfi az indiai törvények értelmében visszaesőként akár halálbüntetést is kaphatott volna, ha bűnösnek találják.Sporthírek