LEHALLGATÁSI-ÜGY: Szilvásy szerint csak terelés, hogy Csányi lett volna a célpont

A nemzetbiztonsági szakszolgálatok törvényesen és jogszerűen végezték el a munkájukat a megfigyelési ügyben – jelentette ki Tóth Károly a Nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke, miután a testület szerdán meghallgatta Szilvásy György titokminisztert és Laborc Sándort a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatóját. A testület ülésén a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt.

Tóth Károly bejelentette, hogy az MSZP törvénymódosítást nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben a titkosszolgálatok által használt technikai eszközök magán-beszerzését szabályoznák. A szocialista politikus szerint nem elfogadható, hogy amíg a szakszolgálatoknak komoly engedélyekre van szükségük ezek használatára, addig bárki vásárolhat az interneten olyan készülékeket, melyeket törvénytelen célokra is használhatnak.

Arra a korábbi sajtóértesülésre, hogy Orbán Viktor szerint a lehallgatási ügy igazi célpontja Csányi Sándor OTP-vezér volt Szilvásy György a bizottság ülést követően úgy reagált: nincsenek jelek, amik erre utalnának és szerinte ez csak figyelemelterelés.

Gulyás József a nemzetbiztonsági bizottság SZDSZ-es tagja elmondta: pártja továbbra is vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a lehallgatási ügyben.