LEHALLGATÁSI ÜGY – MSZP: A Fidesznek három napja van feljelentést tenni

Három napot adott az MSZP a Fidesznek arra, hogy megtegye a feljelentését amiatt, hogy véleményük szerint a nemzetbiztonsági szolgálatok országgyűlési képviselőket hallgattak le. Korábban ugyanis feljelentés-áradatot helyeztek kilátásba, ám eddig nem tettek semmit. Az MSZP véleménye szerint azért, mert tudják jól, hogy valótlanságot állítanak.

A Fidesz képviselői a közelmúltban folyamatosan arról beszéltek, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok országgyűlési képviselőket hallgattak le és figyeltek meg. Bár feljelentés-áradatot ígértek, mindezidáig nem fordultak a hatóságokhoz – mondta el a Független Hírügynökségnek Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő. A politikus szerint azért, mert “valószínűleg ők maguk is tudják, hogy a Fidesz és Orbán Viktor ebben az ügyben hazudik”.
Éppen ezért az MSZP három napot adott arra, hogy a Fidesz megtegye feljelentéseit. Ha mégsem, akkor viszont kérjen bocsánatot a hatóságoktól és a szakszolgálatoktól “mert hazudoztak napokon, heteken keresztül” – fogalmazott.

Török Zsolt leszögezte, hogy a szakszolgálatok nem figyeltek meg országgyűlési képviselőket, lehallgatták viszont egy bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható cég telefonjait. Ezzel a vállalkozással tartottak aktív kapcsolatot fideszes politikusok, Demeter Ervin és Kövér László, volt titokminiszterek.

Török Zsolt emlékeztetett, hogy mindezidáig nem kaptak választ a Fidesztől azokra a kérdésekre, miszerint mennyiszer jártak az UD Zrt. vezetői a Polgárok Házában és a Fidesz székházban és ott kivel tartották a kapcsolatot. Orbán Viktor pedig honnan ismerte Horváth Józsefet, a cég vezetőjét.

Répássy Róbert hétfői Szilvásy György elleni feljelentését Török Zsolt kreált ügynek nevezte. A szocialista politikus azt várja, hogy a lehallgatások miatt tegyenek feljelentést a fideszes képviselők.

Azzal kapcsolatban, hogy Demeter Ervin rágalmazás miatt feljelenti Török Zsoltot azt mondta, hogy többet használna, ha a volt titokminiszter őszinte, teljes körű beismerő nyilatkozattal állna a nyilvánosság elé azzal kapcsolatban, hogy milyen kapcsolatban álltak az “árnyék-titkosszolgálattal”.