ERDON Helyi hírek

2007.10.26. 10:54

Felborult egy gázolajat szállító tartálykocsi

<p>Kovászna megye – Felborult egy gázolajat szállító tartálykocsi péntekre virradóra a Kovászna megyei Bereck községben, a 11-es országúton.</p>

A Kovászna megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségének vezetője, Vasile Sădean elmondta: a tartálykocsi egy piteşti cégé volt, s Brassóból Piatra Neamţra tartott. A jármű egy gumi felrobbanása miatt borult fel, tartalma az úttestre folyt. A felügyelőség munkatársai két gödröt ástak, ezekbe gyűjtötték össze a mintegy 6 tonna kifolyt gázolajat, s a gödröket homokkal bélelték, hogy a kőolajszármazék ne tehessen kárt a zöldövezetben. A helyszínre a környezetvédelmi felügyelőség munkatársai is kiszálltak. Péntek reggel egy újabb tartálykocsi érkezett, amely felszippantotta a kifolyt gázolajat. A közlekedés mindkét sávon helyreállt, a nap folyamán azonban részben újra lezárják, mivel egy daru érkezik a helyszínre, hogy felemelje a felborult tartálykocsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!