Legyőzhető lengyel ellen játszik Fucsovics Cincinattiban

Budapesten nyert Fucsovics Marci
Budapesten nyert Fucsovics Marci - © Fotó: hunntenis
Nyíregyháza – Amerikai túrája újabb állomáshelyére érkezett Fucsovics Márton. A világranglistabeli helyezésén ismét javított a nyíregyházi teniszező, a múlt heti 51. helyről a 48.-ra lépett. Tovább javíthat, hiszen kedden pályára lép Cincinattiben az ATP 1000-es keménypályás tornán.

– Még nem voltam itt korábban. De ami ennél sokkal fontosabb, hogy kiderült: főtáblás vagyok! Torontóból kalandos volt az utunk. Előbb majdnem lekéstük a gépet a városi csúcsforgalom miatt, aztán a repülő késett 4 órát, éjjel egyre értünk ide.

– Jó hete volt a magyar sportnak…. Amikor Torontóba repültünk, akkor Amszterdamig együtt utaztunk Hosszú Katinkával. Jót beszélgettünk, örülök, hogy sikerült neki, és újra Európa-bajnok lett. Bárhol vagyok a világban, mindig követem a híreket és jó a magyar sikerekről olvasni. Gratulálok Katkának és az összes, az Eb-n érmet nyert magyar úszónak! – tudatta a világhálón a legelőkelőbben jegyzett magyar férfi teniszező.

Még Wawrinka is jöhet

Visszatérve Marcira és Cincinattire, az biztos, hogy Nadallal nem hozhatja össze a sors, hiszen a világranglista-vezető spanyol lemondta az indulást. Visszavághatna a Torontóban őt legyőző Stan Wawrinkának, ahhoz két kört kellene mennie mindkettőjüknek.

Marcira egy legyőzhető ellenfél vár kedden a 21 éves lengyel Hubert Hurkacz (114) személyében. Már találkoztak egymással, mégpedig idén februárban a budapesti ATP-challangerversenyen. Akkor Marci 2:1-re nyert. Ezt most is elfogadnánk.

ML