Legyen az önéletrajzunk egyedi, felejtsük el a sémákat!

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Köztudott, hogy a HR szakemberek az önéletrajzok átnézésével körülbelül 20 másodpercet töltenek, ezért érdemes minél informatívabbra és egyedibbre készítenünk a sajátunkat. Fontos, hogy ne csak a formai tényezőkre helyezzük a hangsúlyt, ugyanis végül a tartalom fog dönteni egy pozíció kapcsán – olvasható a Cvonline oldalán.

Kerüljük az általánosítást!

Kreatív, megbízható, csapatjátékos. Biztosan mindenki találkozott már ezekkel a kifejezésekkel egy bemutatkozás vagy egy önéletrajz kapcsán. Azonban ezek a jellemvonások túlságosan általánosak, nem sokat mondanak el a valódi személyiségünkről. Továbbá nehezen tudunk kitűnni a versenytársak közül, ha ugyanolyan stílusban írunk önmagunkról, mint mások.

ÉRDEKES: Ne hasonlítsd magad másokhoz!

A leghatékonyabb módja önmagunk bemutatásának, ha a munkatapasztalatink leírásánál kifejtjük, hogy mely képességeinket tudtuk kamatoztatni az adott pozícióban. Kerüljük a csapatjátékos vagyok, de önállóan is tudok dolgozni és a jó problémamegoldó képességekkel rendelkezem kifejezéseket, ugyanis ezek nem elég informatívak személyiségünkkel kapcsolatban. Mindig törekedjünk arra, hogy az adott pozícióhoz kapcsolódó, releváns tulajdonságainkat és tapasztalatainkat kiemeljük.

Találjunk ki egyedi és frappáns kifejezéseket, mint például könnyen megtalálom a közös hangot az emberekkel vagy tiszteletben tartom a határidőket, mindig törekedem a lelkiismeretes munkavégzésre.

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat

Használjuk az álláskereső portálok szolgáltatásait

Érdemes önéletrajzunkat felölteni különböző álláskereső portálokra, hiszen így esélyünk van arra, hogy a HR-esek megtaláljanak minket egy számunkra kedvezőbb ajánlattal. Fontos, hogy friss adatokat írjunk az adatlapunkra, így ha egy adott pozícióra keresnek embert, a rendszer a mi adatainkat is meg tudja jeleníteni. Így időhiány esetében is kaphatunk ajánlatokat és olyanokkal is találkozhatunk, amelyeket önállóan nem lett volna lehetőségünk megtalálni.

Cvonline.hu