“Legtöbb időmet a konyhában töltöm”

Fórián Csilla huszonháromszoros magyar bajnok tollaslabdázó otthonában jártunk. Csendes, meghitt, fákkal és virágokkal teli falusias utcák. Ez jellemzi azt a városrészt, ahol Fórián Csilla él családjával.

A sportszerető emberek körében bizonyára ismerősen cseng Fórián Csilla neve. A huszonháromszoros magyar bajnok tollaslabdázó eredményeiről már sokat hallhattunk, de hogy hogyan, milyen körülmények között éli mindennapjait a sportolónő, azt kevesen tudják. Ellátogattunk tehát hozzá, hogy minél több mindent kiderítsünk róla.

Csendes, meghitt, fákkal és virágokkal teli falusias utcák. Ez jellemzi azt a városrészt, ahol Fórián Csilla él családjával. Az utca házaira nem jellemző a luxuskivitelezés, annál inkább az egyszerűség. Nincs ez másképp Csilláék otthonánál sem, 80–90 négyzetméteres alapterületen áll a kétszintes családi ház. Az épülethez hatalmas telek tartozik, amit leginkább Csilla szülei vesznek igénybe.

Gyermekkorom óta itt élek szüleimmel ebben a tégláskerti házban, de tizenegy éve, mióta megszületett lányunk, Daniella, a férjemmel kialakítottuk az emeleten saját kis birodalmunkat. Bár mindannyian nagyon pörgős életet élünk, és keveset vagyunk itthon, azért megpróbáltuk minél otthonosabban berendezni a családi fészket – kezdi a beszélgetést vendéglátónk.

A földszinten Csilla szülei laknak. Különleges lépcső vezet a fiatalok lakterébe. Az emeletre érve, a lépcsővel szemben található a konyha, majd jobboldalon a szobák valamint a fürdőszoba. A lakásban a kellemes hangulatot árasztó világos színek uralkodnak, s a falakat egyszerű kis képek valamint Csilla oklevelei díszítik.

Legtöbb időmet a konyhában töltöm, szeretek finom süteményeket készíteni a családomnak. A másik kedvenc helyem a fürdőszoba, mert leginkább a kádban tudok kikapcsolódni és kipihenni a napi fáradalmakat.

A nagyszobába lépve az ember egyből felkapja a fejét, a rengeteg kupa és érem láttán. Nincs ez másképp a gyerekszobában sem, hiszen a kis Daniella szeretne édesanyja nyomdokaiba lépni, s a sok érem azt bizonyítja, hogy jó úton halad a megvalósításhoz.

A férjem nagyon büszke rám és az eredményeimre, ezért saját maga készített polcot a kupáimnak, amit jól látható helyen szerelt fel. Bizony úgy néz ki, hogy lassan kezdheti a következő polchoz beszerezni az anyagokat, mert Daniella három sportban is jeleskedik, s aminek én különösen örülök, hogy ebbe a háromba a tollaslabda is beletartozik. Szeretném, ha a lányom folytatná azt, amit én majd néhány év múlva abbahagyok.

A sportszeretetet a kislány édesanyjától örökölte, de mégis inkább az apuka volt az, aki erre a pályára terelte. Csilla férje elmondta, hogy miért is ez a tudatos terelgetés a sport irányába.

Én nem vagyok sportoló, de nagyon tetszik, amit a feleségem csinál, és szeretném, ha a lányom is azt az életformát követné, amit az édesanyja.

Kellemes, otthon, nyugodt családi háttér, kiváló sporteredmények. Röviden, tömören ez Fórián Csilla élete. Persze mit sem említettem arról, hogy mennyit kellett azért küzdenie a tollaslabda királynőjének, hogy mindezt elérje, de biztos vagyok abban, hogy megérte számára, hiszen ma már irigylésre méltó életet él.

Ha jön a második…

Jelenleg még nagyon zsúfoltak Fórián Csilla napjai, hiszen a sport és a család mellett a munkájára is koncentrálnia kell. Egy általános iskolában dolgozik tanítónőként, amit nagyon hálás munkának tart, hiszen a tanítványaitól rengeteg szeretetet kap. Ezt a túlhajszolt tempójú életet azonban nem folytathatja már sokáig, leginkább azért, mert férjével ismét gyermekáldáson gondolkodnak. A házrész, amiben laknak, már nem biztos, hogy négy ember számára is kényelmes lenne, ezért – bár a részleteken még nem nagyon gondolkodtak – felmerült a költözés lehetősége.

Egy-két éven belül tervezzük a második gyerekünk megszületését, Daniella is régóta álmodozik már egy kistestvérről. Nagyon szeretjük ezt a házat, és nehezen válnánk meg tőle, de ha bővül a család, el kell gondolnunk ezen a lehetőségen. Ha költözésre kerülne sor, mindenképp ikerházat szeretnénk, hogy a szüleim a közelünkben legyenek.