legkevesebb három, de talán nyolc halottja van a merényletnek a bagdadi parlamentben

Valószínűleg biztonsági őr volt az az öngyilkos merénylő, aki csütörtök délután felrobbantotta magát az iraki parlament épületében, megölve három, más hírek szerint pedig nyolc embert és megsebesítve körülbelül 20 másikat. Az áldozatok többsége parlamenti képviselő, de számukról továbbra is ellentmondásosak a hírek.

Bagdad különlegesen szigorúan őrzött negyedében, a Zöld Zónán belül követte el az illető a merényletet. Az egyik biztonsági tiszt szerint a merénylő az egyik parlamenti képviselő testőre volt.

Az iraki rendőrség most a parlamenti kávézó vezetőjét és személyzetét hallgatja ki, akik valamennyien alig egy hónapja dolgoznak a Zöld Zónán belül is kiemelten védett épületben. A robbantást ugyanis a kávézóban hajtotta végre a merénylő.

Egyes hírek szerint az iraki képviselők közül többen is rendszeresen elutasították, hogy a parlament épületébe lépve a biztonságiak ellenőrizzék őket és munkatársaikat. A rendőrség ezen a nyomon is elindult, mondta a neve elhallgatását kérő biztonsági tiszt.Sporthírek