Legkevesebb 25 halott egy mogadishui mecsetnél történt robbanásokban

Legkevesebb 25 ember életét vesztette és többen megsebesültek, amikor két robbanás történt szombaton egy mecsetnél a szomáliai fõvárosban – közölték a helyi hatóságok.

Ali Muse, a mogadishui mentõszolgálat vezetõje az AFP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy 25 holttestet számolt össze a mecsetnél. Muse korábban azt mondta, hogy számos család elvitte a szeretteik holttestét a helyszínrõl, mielõtt a mentõszolgálatok odaértek volna.

Feltehetõen pokolgépek robbantak a Bakara piacon, amikor az zsúfolásig megtelt a déli imára igyekvõ emberekkel. “Sokan a mecsetben voltak, amikor a hatalmas robbanások történtek. Én a közelben voltam, és láttam, hogy embereket hoznak ki a mecsetbõl. Mindenki vérzett, és néhányan már meg is haltak” – mondta az egyik szemtanú a francia hírügynökségnek.

A Sebab iszlamista felkelõ csoport egyik illetékese szerint a detonációk célpontja a csoport vezetõje, Fuad Mohamed Khalaf sejk volt, aki a robbanások idején a mecsetben tartózkodott. Az iszlamista vezetõrõl egyelõre ellentmondó információk láttak napvilágot: a Sebab állítása szerint nem esett baja, míg szemtanúk szerint a férfi az egyik karján megsérült. A merényletet még senki sem vállalta.
– Független Hírügynökség –Sporthírek