Legkevesebb 17 halálos áldozata van a perui földrengésnek

Legkevesebb tizenheten életüket vesztették abban a két, egymást követő földrengésben, amely helyi idő szerint szerda este háromnegyed hétkor (magyar idő szerint csütörtök hajnali háromnegyed kettőkor) rázta meg Peru fővárosát, Limát. Szökőár-riadót is kiadtak Ecuadorban, Chilében és Kolumbiában – jelentette a Csendes-óceáni Cunamifigyelő Központ – de egy óra múlva törölték a figyelmeztetést.

Az első rengés a Richter-skála szerint 7,7-es erősségű volt, Chincha Alta városától 30 kilométerrel nyugatra, Limától 150 kilométerre. A második néhány perc múlva következett és szintén rendkívül erős, 7,5-ös magnitúdójú volt.

A perui főváros központjában házak dőltek össze, az emberek az utcákra menekültek. Legkevesebb 17-en életüket vesztették az összeomlott épületek alatt, elsősorban Ica városában, ahol egy templom teljesen megsemmisült. A sebesültek száma egyes jelentések szerint 70, más hírforrások szerint 150-nél is több.

Peru középső és déli részén több városban megszűnt az áramszolgáltatás, a fővarosban egy időre a telefonok is elnémultak.