Legkésőbb csütörtökig lehet pótolni a felvételi papírokat

Legkésőbb csütörtökig küldhetik be a felvételizők azokat a dokumentum másolatokat, amiket eddig nem csatoltak a jelentkezésükhöz, és eddig az időpontig változtathatnak utoljára a jelentkezési sorrendjükön is. A ponthatárokat július 23-én húzzák meg, ekkor derül ki, hogy kit hova vettek fel.

A papírokra, így például a középiskolai bizonyítvány, vagy nyelvvizsga másolatára a felvételi- illetve többletpontok kiszámításához van szükség. Ezeket el lehet juttatni elektronikus úton, az e-felvételi segítségével, postai úton az Oktatási Hivatal címére (1380 Budapest, Pf. 1190), vagy személyesen a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban (HIK) található ügyfélszolgálaton.

Eredeti dokumentumokat senkinek sem kell beküldenie – emlékeztet honlapján az Országos Felsőoktatási Információs Központ. Függetlenül attól, hogy a felvételiző hány helyre jelentkezett, minden dokumentumból elég egy olvasható A4-es fénymásolatot beküldeni, amin szerepel a jelentkező neve és a felvételi azonosító száma. A másolatokat nem kell hitelesíttetni.

A jelentkezőnek szintén legkésőbb július 9-ig van lehetősége a megadott intézmények, szakok sorrendjének módosítására. Ezt csak egyszer lehet megtenni, és akkor is csak a már megjelölt jelentkezési helyeket lehet variálni, újat felvenni nem. A legegyszerűbben az e-felvételi rendszerén keresztül lehet sorrendet módosítani. A másik lehetőség, hogy a felvi.hu kérvénytárából kinyomtatott és kitöltött formanyomtatványt postán eljuttatják az Oktatási Hivatalnak, vagy elviszik az ügyfélszolgálatra.

Nem érdemes módosítani a sorrendet, ha például az egyik megjelölt intézményben nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ebben az esetben arra a helyre eleve nem kerülhet be a jelentkező.

Megeshet ugyanakkor, hogy valaki a jelentkezés után döbbent rá, hogy valamelyik intézménybe, szakra mégsem szeretne bejutni. Ilyenkor lehetősége van törölni az adott jelentkezést – tájékoztat a felvi.hu.