Légkábeleket loptak a napokban Ózdon

Ózd – Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az Ózdi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettesek ellen, akik több alkalommal Ózd különböző területein a telefonszolgáltató légkábeleiből 2 km-t levágtak.

Cselekményeiket üzletszerűen, rendszeres haszonszerzés érdekében követték el és a feljelentések adatai alapján összesen több, mint 2 millió forint kárt okoztak a sértettnek. A kár vélhetően nagyobb lesz, annak kiszámítása jelenleg is folyamatban van. Az elkövetők kilétének megállapítása és az eltulajdonított légkábelek felkutatása érdekében elrendelt nyomozás eredményre vezetett, az elkövetők elfogása és gyanúsítottként történő kihallgatása megtörtént. Az intézkedések eredményeként az Ózd Városi Bíróság a fenti cselekmény elkövetésével gyanúsítható három férfit előzetes letartóztatásba helyezte, mely intézkedés óta az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén a telefonszolgáltató sérelmére légkábel lopást nem követtek el. A sikeres felderítésben részt vevő rendőröket, a Távközlési Berendezések VédelméértAlapítvány dicséretben és jutalomban részesítette.
Az elismerő oklevelek és a jutalom ünnepélyes átadására az Ózdi rendőrkapitányságon került sor, melyen jelen voltak a telefonszolgáltató képviselői is.