Légiósok nélküli kezdés

Megkezdte a felkészülést az új idényre az Albrecht-Miskolci VSC-MISI extraligás női röplabda csapata.

Az első foglalkozáson, hétfőn délelőtt még foghíjas volt a keret, ugyanis légiósok nélkül látott munkához Kerekes Attila együttese. Ennek oka az volt, hogy a két moldáv röplabdázó, Tatjana Kovaljova és Lupu Jekatyerina hivatalos papírjai még “intéződnek”, ám amint minden rendben lesz azonnal bekapcsolódnak a tréningekbe. Rajtuk kívül még egy ukrán játékos – centerposztra – érkezik a héten próbajátékra, és ha megfelel a szakmai stábnak, akkor várhatóan ő is a keret tagja lesz.

Napi kettővel

Az első mozgáson tehát ott volt az az elmúlt idény keretéből Kovács Edina, Szűcs, Szajkó, Kosik, valamint az új igazolás a feladó Király Katinka és a junioroktól felkerült Parti-Józsa Eszter is.

Mint azt Kerekes Attilától megtudtuk, két hétig napi két edzés lesz, ami a tanév megkezdésével – mivel a keret szinte minden honi tagja valamilyen oktatási intézményben tanul – napi egy tréningre kerül majd sor. A szakember jelenleg még nem tudott edzőmérkőzésekről, vagy felkészülési tornákról beszámolni, de mint elmondta, tervbe vannak véve.

PA