Legénybúcsú helyett örök búcsúzás

Legénybúcsú helyett örök búcsúzás
Bátyja legénybúcsújára készült haza Belgiumból. Már csak a holttestét várják haza Nemesbikkre. Matuscsák Laci családjának háza előtt a halálhír úta minden este gyertyákat, mécseseket gyújtanak a fiatalok…

Abban, hogy Nemesbikken a fiatalok sorra hegesztőnek és csőszerelőnek tanulnak, nagy szerepe van a Matuscsák testvérpárnak. Előbb a most 26 éves Béla, később 4 évvel fiatalabb öccse, László jelentkezett külföldi munkára egy salgótarjáni céghez. Mindketten több országban is dolgoztak. Laci Németország, Norvégia, Finnország, Anglia után most éppen Belgiumban. Béla három hónapja hazatért: nagy eseményre készült, augusztus 30-ára kitűzték menyasszonyával az esküvőt. A legénybúcsúra hazavárták augusztust 20-ra Lacit is. Ám ehelyett egy telefonhívás érkezett vasárnap reggel 8-kor. A fiú főnöke közölte: Laci elhunyt. Közlekedési balesetben. A súlyos fejsérüléssel az út szélén fekvő fiatalemberre egy pár talált rá hajnalban. Akkor még gyengén, de vert a pulzusa., a mentők azonban már nem tudták újraéleszteni.

Cserbenhagyásos gázolás

– A feleségemmel a kertben dolgoztunk, a nagyfiunk közölte velünk sírva a hírt. Cserbehagyásos gázolás… – mondja elakadó hangon az édesapa a telefonban. Jóllehet a gyászhír már megjelent a szerdai Északban, úgy gondolja, jóravaló fia megérdemli, hogy utoljára még egy újságcikkben emléket állítsunk neki.

– A fiaim példáját eddig is sokan követték már. Sajnos, hogy el kell menni innen egy fiatalnak ahhoz, hogy boldoguljon. De a fiaim számára természetes volt hogy maguknak kell tenni azért, hogy megvalósuljanak az álmaik. Béla is saját keresetéből tudott venni egy autó, s karácsony előtt Laci is beleülhetett saját fekete Jettájába… – meséli az édesapa, aki egyébként a TVK esztergályosa.
A konzul annyit közölt a családdal, hogy nekik kell gondoskodniuk fiuk holttestének hazaszállításáról. De később a már említett főnök intézkedett, így a cég hozatja haza a holttestet koporsóban, helikopterrel. Az engedélyezés folyamatban van, így a temetés napját még nem tudták kitűzni. Az esküvőt elhalasztották.

Gyertyáknál, mécseseknél

– Képzelje el, a halálhír óta minden este némán gyászoló fiatalok jelennek meg a kapunk előtt, gyertyákat, mécseseket gyújtanak. Nem csak falubeliek, hanem távolabbi ismerősök, volt iskolatársak is, még tiszaújvárosból is. Sokan szerették a mi fiunkat. Kedves, mosolygós gyerek volt mindig… S egy felelőtlen autós végzett vele. Talán ha megáll, ha azonnal segítséget hív. Nyomoznak utána, reméljük, megtalálják.

Kapcsolódó cikkek:További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek