Legalább 30 halott a bagdadi túszdrámában

Legalább 30 halottja van az iraki fővárosban vasárnap történt túszdrámának – jelentették a helyi biztonsági erők. Fegyveresek megtámadták a tőzsde épületét, majd a szomszédságában álló katolikus templomban túszokat ejtettek.

Egyelőre nem tudni pontosan, hány halottja van a bagdadi túszdrámának, illetve, hogy az áldozatok között hány túsz van. Az iraki belügyminisztérium az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy hét civil vesztette életét a mentőakcióban, további 20-an pedig megsebesültek. Egy másik forrás szerint az iraki biztonsági erők hét tagja, és öt támadó halt meg a vasárnapi erőszakban.

Vasárnap fegyveresek egy csoportja előbb tüzet nyitott a bagdadi tőzsde épületénél, és két biztonsági őrt lelőttek. Ezután behatoltak a mellette lévő katolikus templomba, ahol azonnal lelőtték a papot, és összeterelték a hívőket. Az amerikai hadsereg légitámogatásával rövidesen megérkeztek az iraki biztonsági erők. Ekkor az egyik fegyveres a templom előtt felrobbantotta magát. A rendőrség nem kezdett tárgyalásokba, hanem gyorsan akciót indítottak a száz – más források szerint 40 – túsz kiszabadítására. Ezután lövöldözés, robbanások zaja hallatszott a templomból. A körzet rendőrtábornoka nem sokkal később bejelentette, hogy a hadművelet véget ért, és valamennyi túszt kiszabadították. Az iraki hatóságok szerint a fegyveresek külföldi, szunnita arabok voltak.
– Független Hírügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából