Lefegyvereznék Potemkinéket

Tuzsér – Mindhárom NB II-es csapatunk Jász-Nagykun-Szolnok megyei riválissal néz farkasszemet a 20. fordulóban. Az ősszel, fordított pályaválasztás mellett a szabolcsiak bizonyultak jobbnak: az idegenben játszó Spartacus és a Tuzsér nyert. Az őszi meccs [.pdf – 910KB]

Megvan az első tavaszi siker, jöhet az első hazai diadal! – ez lehet a jelszó Tuzséron, ahol az NB II-es futballcsapat szombaton 16.30-tól a Jászberényt fogadja. A tabella alapján a házigazda az esélyesebb, igaz, tavasszal eddig a berényiek gyűjtöttek több pontot.

– Helyretett bennünket a karcagi győzelmünk, amely önbizalmunknak is jót tett és a hitünket is visszaadta azügyben, hogy jó úton járunk – tért még ki a karcagi találkozó utóhatásaira a szakmai stábból megszólaltatott Brekk János.

– Már csak azért is szükségünk volt a sikerre, mert három vereség után nehéz lett volna talpra állni. Következő két ellenfelünk, a Jászberény és a Békéscsaba hasonló kategóriát képvisel, mint a Karcag, illetve látni kell, hogy a kiesés elleni küzdenek, ami megsokszorozhatja az erejüket. Ami a berényieket illeti, új edzővel, több új játékossal vágtak neki a tavasznak, ennek következményeként eddig hét pontot gyűjtöttek, amivel elmozdultak az utolsó helyről. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a támadósorukat, hiszen Németh Gyula tizennégy góllal vezeti a gólövőlistát, társa, Potemkin Károly pedig több élvonalbeli csapatban is megfordult már. Az esélyesek ezzel együtt mi vagyunk, ha megbirkózunk ezzel a teherrel, akkor nyerni is fogunk.

A tuzséri stáb tavasszal most először alkalmazhatja „a győztes csapaton ne változtass” elvet, és a trénerek élnek is a lehetőséggel: valószínűleg ugyanaz a tizenegy fut ki a pályára, mint Karcagon. Már csak azért is, mert Babjak még eltiltott, Göncz pedig továbbra is sérült.

– Bodnár tibor –