Leesett az első hó Nyíregyházán és Szabolcs megye több pontján

Leesett az első hó Nyíregyházán és Szabolcs megye több pontján
Az időjárásjelentés ezúttal 100 százalékosan bejött: reggelre eset némi hó Nyíregyházán és Szabolcs-Szatmár-Bereg több pontján. Igaz, mostanra el is olvadt…

Mintegy 1-1,5 centi hó borította szombat hajnalra virradóan Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több települését. A felmelegedő időjárásnak köszönhetően azonban mostanra szinte teljesen elolvadt a , csak a füves területeken és latyakból létszik, hogy hajnalban még fehér lepel borította térségünket.

Papp László az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Regionális Állomásának meteorológus portálunk kérdésére elmondta:  3 intenzív ciklon alakítja időjárásunkat a következő 10 napban. Az első hullám okozta a mostani havazást és ez nagyjából délutánig tart, a második ciklon vasárnap este éri el térségünket és ez havaseső, hó formájában jelentkezik majd, míg a harmadik ciklon kedd éjszaka ér ide és szerda hajnalig érezteti hatását többnyire eső formájában. Az elkövetkező 10 napban valószínűsíthető 50-90 mm közötti csapadék könnyen problémákat okozhat a most is áradó folyóknál.

Ha Ön még kora reggel készített az első idei hóról felvételt küldje el nekünk a szon@szerk.hu emailcímre.
– SZON –