Leégett óvoda:várhatóan szerdától ismét fogadhatnak gyerekeket – RTL Klub

Néhány nap múlva újra fogadhat gyerekeket a hét elején leégett budapesti óvoda. Az intézményt teljesen ki kellett festeni, van, ahol a parkettát is kicserélik, a játékoknak és a könyveknek pedig a jelentős része megsemmisült. Az épületben és a berendezési tárgyakban körülbelül 7-8 millió forint kár keletkezett. Az óvoda egyelőre nem tudja, hogyan fizeti ki a munkát – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Az óvodavezető és munkatársai reggeltől éjszakáig minden nap dolgoznak a tűz óta.
Még a hétvégén is súrolták a kormos játékokat. Az óvodát újra kellett festeni. A falat is megbontották, mert annak a szobának az ablakai, ahol a tűz keletkezett, megrepedtek, és ki kellett őket cserélni. Vasárnap már az utolsó simításokat végezték a munkások.

“Az épületben keletkezett kár körülbelül 5 millió forint, a megsemmisült berendezési tárgyak és óvodai felszerelések értéke további 2-3 millió forint” – mondta Pege Zsóka, óvodavezető.

Az épületkárokért a biztosító várhatóan fizet, a többiért azonban valószínűleg nem. Az óvodának egyébként több szervezet ajánlott fel játékokat, könyveket, pénzt is. Egyelőre azonban az okoz nekik fejtörést, hogy miből fizetik ki a felújítást végzőket.

A festéssel vasárnap végeznek, a parkettázást pedig hétfőn kezdik el itt az óvodában. A héten a gyerekek nem jártak óvodába, hétfőtől egy közeli játszóház fogadta be őket. Ha később minden a tervek szerint halad, szerdán már újra fogadhat az óvoda gyerekeket.

A XII. kerületi kétszintes óvoda egyik emeleti szobájában kedden reggel csaptak fel a lángok. Mire a mentők és a tűzoltók a helyszínre értek, a dolgozók az óvodában lévő három gyereket már kihozták. A tűzoltók a lángokat hamar megfékezték, senki sem sérült meg.

A tüzet az eddigi vizsgálatok szerint egy elektromos szikra okozhatta.