Leégett egy kilenctagú család háza Szomolyán

Akt.:
Leégett egy kilenctagú család háza Szomolyán
© Fotó: Facebook/Szomolyai hírnök
Szomolya – Szombaton délelőtt teljes egészében leégett egy száz négyzetméteres lakóház Szomolyán, melyben egy hét gyermekes család lakott.

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméter alapterületű családi ház Szomolyán. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók, valamint a Szomolyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a helyszínre kiérve megállapították, hogy az épület tetőszerkezete leégett. Mivel a födém már több helyen beszakadt, csak kívülről tudták oltani a tüzet. Az egységek két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. A tűzoltók egy propán-bután gázpalackot hoztak ki az épületből, amelyet hőhatás nem ért. Senki nem sérült meg, de az épület lakhatatlanná vált.

Szombaton kora délutánra rendkívüli testületi ülést hívtunk össze, s intézkedtünk a család megfelelő elhelyezéséről, de rokonok fogadták be őket. Az önkormányzat 50 ezer forintnyi élelmiszer, illetve tisztálkodási szer vásárlási lehetőséget biztosít számukra. Egyúttal egy felhívást is közzétettünk, hogy aki tud pénzzel, ruhával, élelmiszerrel, építőanyaggal segíteni, az tegye meg. Eddig hatan jelentkeztek – mondta Guczi István polgármester, hozzátéve, hogy a család megsegítésére egy koordinációs stábot is felállítanak. A ház rendbetételéhez, vagy egy másik lakhatóvá tételéhez közmunkásokat is bevonnak.
A család nem kötött a házra biztosítást, s a tűz miatt a szomszéd épületben is kár keletkezett.

Tóth Balázs
hirdetés
hirdet�s