Leégett a történelmi móló-épület

Elpusztította a tűz Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb műemlékét, a nyugati-angliai tengerparton álló Weston-Super-Mare-i móló-épületet. A lángokat nem tudta megfékezni több tucat tűzoltó sem, mert az 1904-ben átadott épület szinte teljes egészében fából készült.

Akik ott voltak, és látták amint a lángok martaléka lesz az épület, mindannyian azt mondták, hogy rettenetesen elszomorító a látvány. Még a pusztulásról felvételeket készítő Sky News tévé operatőre, Chris Pratt is úgy nyilatkozott, hogy nyomasztó érzés látni, mi történik.

A britek és a turisták kedvence régóta szórakoztatóipari komplexum volt játéktermekkel, gokart -és lovaspályával, éttermekkel, bárokkal, kávéházakkal. A tűz következtében senki nem sérült meg. Weston-Super-Mare, a közkedvelt üdülőhely, amelynek jelképe volt eddig a móló-épület, 225 kilométerre Londontól nyugatra található. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tűzvészt, arról pedig még nem is gondolkodtak a település vezetői, hogy esetleg újjáépíttessék-e a műemléket.Sporthírek