Friss hírek

2009.11.16. 10:54

SAJÓBÁBONY: A miskolci polgármester szerint etnikai összecsapás volt

<p>Etnikai összecsapásnak nevezte a miskolci polgármester a hétvégi, sajóbábonyi verekedést hétfõn kiadott közleményében. A szocialista Káli Sándor szerint nem választásra, hanem egyre hevesebb összecsapásokra és polgárháborús állapotokra készül az ország.</p>

A Miskolctól körülbelül tizenöt kilométerre lévõ Sajóbábonyban felfegyverzett emberek estek egymásnak úgy, hogy az egyik oldalon a cigányok, a másik oldalon a cigányellenesek álltak. A rendõrség a környék összes mobilizálható erejét összevonta, így a környezõ településeken és Miskolcon is alig volt rendõr - hangsúlyozta a miskolci polgármester. "Még elképzelni sem tudom, mi van akkor, ha Miskolcon is rendõrre lett volna szükség", hangsúlyozta Káli Sándor, aki szerint a minisztériumi ígéretekbõl egyelõre nem lett semmi: Miskolcon továbbra is 80-100 rendõr hiányzik az utcákról.

A szocialista, egyben országgyûlési képviselõ Káli Sándor egyenesen azt követeli: "Ébresztõ Magyarország! Tessék észrevenni, hogy így nem választásra, hanem egyre hevesebb összecsapásokra és polgárháborús állapotokra készül az ország. Ez a feszült helyzet nem tartható így tovább", fogalmaz. Káli Sándor szerint már nem elég riogatni sem az országot, meg kell kezdeni a munkát, mivel sem etnikai villongásokra, se rasszista válaszokra nincs szüksége Magyarországnak, miközben most a végletek között vergõdünk.

A polgármester azt kéri, a Parlament azonnal tûzze napirendjére az ügyet, és alakuljon egy olyan valós jogkörökkel felruházott bizottság is amiben külsõ szakértõk is helyet kapnak. Több szakértõi tanulmány nem kell, cselekvési tervre és annak végrehajtására van szükség. A Parlamentnek és a politikusoknak most nem a választásra, hanem az ország békéjének megteremtésére kell koncentrálniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!