LED-lámpákat gyártó kínai üzem épül Sárospatakon

Akt.:
Sárospatak, 2015. május 22., péntek (MTI) – A kínai Shanghai Feilo Acoustics CO, Ltd. LED-lámpákat gyártó üzemet épít Sárospatakon, a 30 millió eurós beruházás előkészítéséről pénteken írt alá szándéknyilatkozatot Zhuang Shena’n a kínai cég vezérigazgatója, Aros János (Fidesz-KDNP), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármestere és Hörcsik Richárd a térség fideszes országgyűlési képviselője.

A kínai társaság a kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) támogatásával 13 hektáros területen építi fel sárospataki gyárát, amely kezdetben mintegy négyszáz embernek ad munkát – hangzott el a pénteki rendezvényen.

Hörcsik Richárd közölte: május 21-én a kínai befektetővel sikeres tárgyalást folytatott a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol Magyar Levente államtitkár a beruházás támogatásáról biztosította a kínai partnert, ennek eredményeként dokumentálhatták pénteken a beruházásról szóló nyilatkozatot.

A képviselő azt is elmondta: ezzel egy történelmi lehetőséget kap Sárospatak és Zemplén, a több mint négyszáz új munkahellyel egy 21. századi modern elektronikai technológia honosodik meg a térségben.

– MTI –