LED-es szabályozható mennyezeti lámpák

LED-es szabályozható mennyezeti lámpák
Lassan már a vízcsapból is a LED folyik. Azt már mindenki hallotta, hogy innovatív és költséghatékony megoldásról van szó. A hagyományos szénszálás izzók fogyasztása többszörösen nagyobb, mint a LED-es új testvéreiké, bár sokan ezt sajnos még nem hiszik el, vagy nem látják be.

A világítás kialakítása otthonunkban a hagyományosnak mondható mennyezeti világítás megoldásokkal kezdődik. Ezek minden háztartásban megtalálhatók. Kis furfanggal a LED-es izzók a mennyezeti megoldásoknál is tudnak valami extrát mutatni. Ez a fényerő szabályozó technológia.

A technológia részletei

Szakszóval úgy nevezik: dimmelhető, ami azt takarja, hogy egy izzó fényereje szabályozható. Régebbi időkben a fali kapcsolón elhelyezett tekerő gombbal tudtuk az izzók e képességét használni. A folyamat gyakorta járt grátiszként azzal, hogy a fény villogott, vibrált. Ezt a kellemetlen velejárót mára elfelejthetjük. A LED-es technológiának köszönhetően az ilyen zavaroktól már nem kell tartanunk.

A legjobb ezekben a fényerő szabályozós lámpa megoldásokban az, hogy a legmodernebb daraboknál a szabályozás már egy aprócska, hordozható kézi távirányítóról üzemeltethető. Mérete miatt ezt a vezérlőt akár még zsebre is vághatjuk.

A rendszer még tovább is fokozható, ha olyan megoldást választunk, ami a fényerősség szabályozás mellett még a színhőmérséklet vagy színek változtatására is képes. Így egy gombnyomásra megváltoztathatjuk az adott tér hangulatát kedvünk vagy éppen a helyiség aktuális funkciója szerint. Nagyon jó választás ehhez a Philips LED E27-es foglalatú izzója. Ez az izzó a dimmelhetőség mellett a színhőmérséklet változtatására is képes. Ez egy egyszerűbb modell, ehhez távirányítót még nem mellékelt a gyártó. Természetesen a most bemutatott termék egy izzócsalád tagja. Megtalálhatóak benne a más foglalat típusnak megfelelő izzó fajták is.

A Philipsre visszatérve szeretnénk megsúgni a kedves olvasóknak, hogy a LED technológia, és a háztartásbeli okos megoldások területén ez a cég a piacvezető. A legtöbb általuk gyártott technológia már hangvezérlésre is működik. Sokunknak talán ez idegenül hangzik, de a világ jövőképe erre felé tart. Évek elteltével lakásunk teljes rendszerét (lámpákat, telefont, redőnyt stb.) hangrendszer alkalmazásával használhatjuk majd.

Kezdetnek elegendő egy egyszerű lakberendezési trükk, egy mennyezeti lámpa cseréje, vagy annak okos újratervezése. Ez a felújítási munkálat nagy kupival és fárasztó takarítással nem jár. Mégis átöltöztethetjük a lakásunkat ennek segítségével. A befektetés a következő évekre nézve a lecsökkentett energiamennyiségből adódóan megtakarítást fog hozni. Sok kicsi sokra megy, mint tudjuk!

Mi döntünk, hogyan világítunk, és azért mennyit akarunk fizetni. Tanácsért vagy termékismertetőkért bizalommal fordulhatunk az Alkonylámpa csapatához! A minőségi termékeket nemcsak forgalmazzák, hanem értenek is hozzá.

– PR cikk –

Címkék: