Lecsúsztak az éremről a MISI kosarasok

A negyedik helyen zárt az országos döntőben a Miskolci Sportiskola leány kadet csapata.

Pünkösd hét végéjén Baján rendezték meg a leány kosárlabdázók kadet bajnokságának országos döntőjét. A helyezésekért harcoló 8 együttes között ott volt a Dubeiné Balogh Gabriella által felkészített Miskolci Sportiskola együttese is, akik ugyan a csoportmeccsek után érmes helyezésekért harcolhattak, de végül mégis nemesfém nélkül tértek haza. A miskolci játékosok különdíjakat is kaptak, a MISI két legjobbjának Dubei Debórát és Fejes Fruzsinát választották, de ettől is nagyobb megtiszteltetés érte Nagy Dórát, aki bekerült a torna All Star csapatába, és az országos döntő résztvevői közül másodmagával meghívást kapott az európai kosárlabda szövetség, a FIBA szlovéniai edzőtáborába.

– Meglepetést okoztunk, ahogy azt a torna előtt is reméltem – mondta Dubeiné Balogh Gabriella. – A négybe kerülést, ha nem is könnyen, de kiharcoltuk. Az első meccsen, a későbbi bajnok ellen 37 percen át partiban voltunk, majd a következő találkozón, a mélypontunkon nyerni tudtunk, ami után a hazaiak ellen már jobban ment a játék. Az elődöntő, a Pécs elleni meccs az utolsó percben dőlt el, sajnos, nem a mi javunkra. Ez a döntőnek is beillő összecsapás mindkét csapatból sokat kivett, és éreztette a hatását az utolsó csatákban. Fáradtak voltak a lányok a Csata ellen, ezért nem sikerült érmet szerezni, de ezzel együtt sem vallottunk szégyent. Szerintem ez egy szép helyezés, főleg annak tekintetében, hogy ezzel a fiatal csapattal a szakma nem várt minket a négy közé.

A csoportmeccsek:
BSE – Miskolci Sportiskola 68-48,
Soproni Darazsak – Miskolci Sportiskola 58-59,
Miskolci Sportiskola – Baja Újvárosi DKSE 59-40.

Elődöntő:
MiZo-Pécs – Miskolci Sportiskola 61-58.

Bronzmérkőzés: Vasas-Csata – Miskolci Sportiskola 60-52.

A torna végeredménye:
1. BSE,
2. Mizo-Pécs,
3. Vasas-Csata,
4. Miskolci Sportiskola,
5. Ferencvárosi TC,
6. Debreceni SC SI,
7. Baja Újvárosi DKSE,
8. Soproni Darazsak.

A MISI országos döntőben szerepelt csapata: Sikora Emőke, Tóth Gertrúd, Fejes Fruzsina, Arad Zsófia, Szabó Brigitta, Dubei Debóra, Smaraglai Helga, Huszár Réka, Hassan Nisrin, Tóth Zsófia, Nagy Dóra, Hájer Tamara, Nagy Laura, edző: Dubeiné Balogh Gabriella .

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából