Lecsúszott a havas kifutópályáról egy utasszállító Angliában

Több órára le kellett zárni Newcastle város repülőterét csütörtök este, miután egy utasszállító lecsúszott a havas leszállópályáról – közölte a repülőtér tűzoltósága. A Boeing 737-es típusú gép fedélzetén lévő majdnem kétszáz ember közül senki sem sérült meg.

A TUI utazási iroda által működtetett gép a Kanári-szigetekről érkezett Newcastle nemzetközi repülőterére. A Boeing 737-800-as típusú repülőgép helyi idő szerint este kilenc órakor, leszállás közben “kissé lecsúszott a leszállópályáról” – közölte a repülőtér tűzoltósága.

A gép fedélzetén lévő 196 embert kimenekítették. A brit sajtónak nyilatkozó szemtanúk elmondása szerint az utasok nyugodtak voltak, és csak akkor tudatosult bennük a helyzet súlyossága, amikor leszálltak a gépről.

Az egyik utas a BBC brit közszolgálati adónak elmondta: a gép majdnem fél órán át volt a repülőtér felett, amíg a repülőtér munkásai eltakarították a leszállópályán lévő havat. Newcastle városnál az elmúlt 24 órában 15 centiméternyi hó esett.

A túlcsúszott gép miatt a repülőteret ideiglenesen le kellett zárni. A légikikötőt péntek hajnalban már újra készen állt a gépek fogadására, miután elvontatták a bajba jutott repülőgépet a leszállópályáról. Az esettel kapcsolatban nyomozást indítottak a brit hatóságok.
– Független Hírügynökség –

 További hírek a Nagyvilág kategóriából