Friss hírek

2008.09.15. 11:30

Külföldi turisták haltak meg az egyiptomi buszbalesetben

<p>12 turista, köztük hét külföldi vesztette életét, amikor az őket szállító busz frontálisan ütközött egy teherautóval Egyiptom észak-keleti részén - jelentette az AFP hétfőn. Egyelőre nem tudni, mely országok állampolgárai utaztak a járművön.</p>

A busz a Szuezi-csatorna alatti, a Sínai-félszigetet Egyiptom többi részével összekötő alagútnál történt eddig ismeretlen okból. A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy a busz frontálisan karambolozott a teherautóval, és az ütközés miatt 12-en vesztették életüket. A hatóságok közlése szerint a buszon hét külföldi volt, de állampolgárságukról nem érkezett hír. A mentők a baleset 37 sérültjét kórházba szállították.

Egyiptomban évente 6 ezer ember halt meg, és 30 ezer szenved különböző sérüléseket az utakon. Turisták legutóbb szombaton jártak szerencsétlenül: három olasz állampolgár járműve a magyarok által is közkedvelt Dahab üdülőhely mellett borult fel - a balesetet egyikük sem élte túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!