Lecsófesztivál már másodszor, és nagyobban

Lecsófesztivál már másodszor, és nagyobban
Miskolc – A II. AVE-AGORA Lecsófesztivált július 28-án rendezik meg a Majális parkban.

Észak-Agora levelezőfórumunkon szerveződött a tavalyi, és egyben első lecsófesztivál, amelynek akkor Pereces adott otthont. Az idén azonban kinőtte magát a rendezvény, idén ugyanis a Majális parkba várják az érdeklődőket. Már nem csak a miskolciakat, de a városhatáron túlról is érkeznek versenyzők: Egerből, Nyíregyházáról, Debrecenből, Kazincbarcikáról, Tiszaújvárosból, Ózdról, Szerencsről, Szikszóról, Sátoraljaújhelyről, Sárospatakról is.

A lecsófőzés mellé az idén színes programokat is kínálnak a szervezők: a rendezvényt a Perecesi Bányász Fúvószenekar nyitja meg, a DVTK labdarúgó csapata pedig versenyprogrammal készül a gyerekek számára.

A miskolci rendőrség kutyás és motoros bemutatót tart, a Számadó zenekar pedig zenével szórakoztatja a versenyzőket. A Borsod Dogsport Kutyaiskola különleges show-val készül az eseményre, valamint a Musical és Dalszínház is fellép. Igazi különlegességnek ígérkezik a hőlégballonos látvány emelkedés. A gyerekeket számos program várja: ugráló vár, arcfestés, kölyök klub. A lecsó mellett pedig gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatnak a látogatók. A rendezvényt a tapolcai Part Rock zenekar koncertje zárja.

Akik kedvet kaptak a versenyzéshez, azok június 28-ig jelentkezhetnek. Érdeklődni lehet: m.janost@gmail.com
email címen.

ÉM-NSZR