Lecserélik a kerékgyilkos sávelválasztókat a felsőzsolcai körforgónál

Akt.:
Lecserélik a kerékgyilkos sávelválasztókat a felsőzsolcai körforgónál
Miskolc – Az M30-as és a 3-as számú főút csomópontjában az acél gömbsüvegsor cseréjére még az évben sor kerül.

Az M30-as gyorsforgalmi út folytatásaként, a Miskolcot keleti irányból elkerülő 306-os számú főút építésével egyidejűleg átépítésre került az M30-as és a 3-as számú főút csomópontja. A csomópont nagy kapacitásigénye miatt a turbó rendszerű körforgalmat építették a szakemberek, a körforgalom forgalmi sávjait acél gömbsüvegsorral választották el egymástól.

csere-06-aj

Kisebbek lesznek

– Korábban több helyen alkalmazták az acél gömbsüveges sávelválasztást az országban, jellemzően nagy forgalmú csomópontokban. Külterületen – tudomásunk szerint – ez volt az első eset – tudta meg az Észak-Magyarország a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjétől, ​Marczin Bencétől.

A forgalombiztonság növelése érdekében a gömbsüvegekbe fényvisszavető prizmákat építettek be.

– Az üzemeltetés során viszont kedvezőtlen tapasztalatokkal szembesültünk, a vártnál lényegesen több keréksérülés következett be a gömbsüvegekre való ráhajtások során – mondta a kommunikációs osztályvezető. – Több hónapi megfigyelés után a keréksérülések száma nem csökkent elfogadható mértékben, ezért – a beruházó, az üzemeltető és a kivitelező egyetértésével – döntés született más típusú sávelválasztó gömbsüvegek alkalmazására. Az új típusú elemek nem tartalmazzák a gömbfelületet megtörő prizmákat és magasságuk is csökken 1,5 centiméterrel.

Az acél gömbsüvegsor cseréjére még az évben sor kerül.

Az egyik sáv lezárása miatt kisebb fennakadást tapasztalt egy olvasónk kedd reggel a közlekedésben.

ÉM-JLI


Gumigyilkos a felsőzsolcai körforgó

Miskolc – Több olvasónk is jelezte: a felsőzsolcai körforgóban másféle félgömbsávot építettek, mint a legtöbb helyen. tovább »