Lecsaptak egy európai prostitúciós hálózat irányítóira Görögországban

Razziát tartottak a görög rendőrök Athénban egy európai, prostitúcióval foglalkozó bűnszervezet üzleti érdekeltségein – sztriptízbárokban, irodákban és lakásokban. A görög hatóságok szerdai közleménye szerint a házkutatások során 25 embert vettek őrizetbe, köztük négy rendőrt. A bűnszervezet állítólag orosz, cseh, lengyel és román bűnszervezetekkel állt kapcsolatban, hogy az ő segítségükkel “szerezzenek be” nőket görögországi és németországi sztriptízbárokba, illetve bordélyházakba.

A görög hatóságok szerint az Athénban és annak környékén tartott razziában 150 rendőr vett részt. A 25 őrizetbe vett ember közül négyen rendőrök. Őket azzal gyanúsítják, hogy a hatósági vizsgálatok előtt rendszeresen értesítették a bűnszervezet tagjait. Ezen kívül munkavállalási engedélyeket is szereztek a bordélyházakban és sztriptízbárokban dolgozó nők számára.

A prostitúcióval foglalkozó görög bűnszervezet tagjai Romániából, Lengyelországból, Csehországból és Oroszországból “hozattak be” nőket, akiket hamis személyi okmányok segítségével vittek Görögországba. A nőket sokszor azzal az ígérettel csábították külföldre, hogy ott házastársakat közvetítenek nekik.

A hatóságok szerint a görög banda 8 sztriptízbárt és 12 bordélyházat működtetett Athénban és a főváros környékén, valamint egy sztriptízbárjuk volt Németországban is. Az elfogott gyanúsítottakon kívül a görög rendőrök további 40 embert keresnek még.