Lecsaptak a szombathelyi rendőrök a zsarolóra

Gyilkossággal fenyegetőző zsarolóra csaptak le a rendőrök egy szombathelyi parkolóban, még kedden fényes nappal. A 35 éves, veszélyes bűnözőt csapdába csalták. Akkor fogták el, amikor megzsarolt áldozatától átvette a pénzt. Az akcióról videófelvételt is készített a rendőrség.

A rendőrségi felvételen az látszik, hogy a világos inges zsaroló beszáll az áldozat autójába a szombathelyi parkolóban. Akkor még nem is sejtette, hogy csapdába csalták. A pénzt azért követelte, mert a másik férfi állítólag elszerette a korábbi párját. A rendőrök szerint óriási szerencse, hogy az áldozat még időben segítséget kért tőlük, mert a zsaroló veszélyes bűnöző. Eddig 11-szer büntették, legutóbb márciusban szabadult.

A zsaroló megkapta a pénzt, de kevesebbet a reméltnél, ezért újra megfenyegette áldozatát, hogy megöli, ha két héten belül nem fizet. Végül kiszállt az autóból, és elsétált. A civil ruhás rendőrök megvárták, amíg a kocsi elhajt, majd a parkoló szélén, a lehető legkisebb felhajtással lecsaptak a bűnözőre. A férfi akár 8 év börtönt is kaphat.