Lebukott az élelmiszereket lopó borsodi asszony

Bolti lopás - illusztráció
Bolti lopás - illusztráció
Encs, Hernádnémeti, Miskolc, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. december 29-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megyében 2015. december 29-én a miskolci rendőrök két személyt vettek szabálysértési őrizetbe. Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság D. Jánosné 43 éves hernádnémeti lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 8 óra 30 perckor az egyik miskolci áruházban különböző élelmiszerek eltulajdonítása közben érték tetten az üzlet biztonsági őrei, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci rendőrök további egy személlyel szemben a távoltartó határozat szabályainak a megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítja bíróság elé.

Ideiglenes megelőző távoltartást a miskolci-, az encsi- és a tiszaújvárosi rendőrök egy-egy személlyel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt.

A fentieken túlmenően a miskolci egyenruhások egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. Z. László 45 éves hernádnémeti lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bocsátott ki korábban elfogatóparancsot a Miskolci Járásbíróság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további 13 esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –